VRÁSKY NA KRKU – BOTOX

Pokožka na krku je oproti koži na tvári tenšia, s malým množstvom podkožného tuku a svalov. Vplyvom vonkajších faktorov a starnutia dochádza k úbytku kolagénových a elastínových vláken, čo sa prejaví ovisnutím pokožky a tvorbou vrások.

Pri ošetrení sa využíva schopnosť botulotoxínu zablokovať nervovo-svalovú platničku a následnú schopnosť uvoľniť sval, ktorého nadmerný tonus sa podieľa na vzniku vrások na krku.
Ošetrením sa docieli okrem odstránenia vrások aj vyrysovanie kontúry sánky.

 

Čo je to Botox – botulotoxín?

Botulotoxín je jedna z najúčinnejších látok na vyhladzovanie mimických vrások. Už roky sa používa na liečbu niektorých špecifických ochorení. Prvé publikované použitie v kozmetike bolo v roku 1990, Jean a Alatar Carruthers vo Vankuvery. Botulotoxín je čistý proteín, ktorý uvoľňuje mimické svaly, ktoré sú zodpovedné za vznik vrások. Dodáva tvári uvoľnený výraz, ktorý je potrebný na dosiahnutie prirodzeného a mladistvého vzhľadu. Botox sa aplikuje tenkou ihličkou do presne určeného kožného svalu, ktorý v priebehu niekoľkých dní uvoľní. Vďaka uvoľneniu mimického svalu dochádza k vyhladeniu a často úplnému vymiznutiu vrások. Výkon trvá niekoľko minút a bolesť je minimálna.

Je ošetrenie Botoxom bezpečné?

Botulotoxín sa vyznačuje prvotriednou bezpečnosťou. Je len málo liekov, ktoré sa vyznačujú tak nízkym rizikom vedľajších účinkov.

Ako dlho pretrváva účinok Botoxu?

Aplikácia Botoxu zaberie približne 15 minút. Účinok nastupuje po 3 – 5 dňoch od aplikácie a pretrváva až niekoľko mesiacov (v priemere 4 – 5 mesiacov), niekedy aj dlhšie. Po tejto dobe je mimický sval opäť schopný pohybu. Podstatné je, že počas doby imobilizácie svalu sa pokožka v tejto oblasti zregeneruje, klient sa zbaví zlozvyku (napr. krčiť čelo, mračiť sa), a preto dochádza k zlepšeniu resp. zmenšeniu pôvodných vrások.

Priebeh zákroku

Zákrok prebieha pomerne rýchlo, niekoľkými vpichmi – podľa lokalizácie a typu vrások. Bolestivosť sa obmedzuje na pocit jemného vpichu. Po aplikácii je odporúčané intenzívne využívať mimiku ošetrenej oblasti, 3 – 4 hodiny zostať vo vzpriamenej polohe, neľahnúť si na chrbát ani na brucho, nepredkláňať sa. Jemné začervenanie či drobné modrinky po vpichoch ustupujú do 48 hodín až 7 dní.

Na dosiahnutie dokonalejšieho celkového výsledku sa môže botulotoxín kombinovať aj mikrodermabráziou s vyhladzujúcim účinkom s MezoBotoxom, Mezoterapiou krku alebo so Skinboosterom pre biorevitalizáciu krku . Zákroky sa vykonávajú ambulantne.

Účinok, nastupuje 2 až 7 dní po aplikácii a plný rozsah účinku sa prejaví do 14 dní.

Efekt pretrváva 3 až 6 mesiacov po prvom podaní. Po opakovaných aplikáciách sa účinok predlžuje.

CENA od 129 EUR ( v závslosti od počtu jdnotiek butulotoxínu )

Kontaktujte nás

Zaujali vás naše služby? Objednávky prijímame telefonicky alebo prostredníctvom kontaktného formulára.V prípade ďalších otázok, nám pošlite správu.

MÁRIA OČENÁŠOVÁ
0903 125 404

Objednávky:
02/6453 0694, 0918 888 066
info@vipsalon.sk

Scroll to Top